mindful wandelcoach

Ik ben Petra, mindful wandelcoach. Ik ben ervan overtuigd dat het merendeel van onze problemen ontstaat door een gebrek aan verbinding; verbinding met jezelf, met je omgeving en met het hier en nu. Ik help je graag om die verbinding in al zijn vormen te herstellen. 

Over mij

Mijn eerste herinnering aan wandelen is dat ik niet wilde wandelen. Als mijn ouders en zussen op zondag wilden gaan lopen, mokte ik altijd. Ik zat op de trap in de gang en weigerde om mee te gaan. Pff bewegen, echt niet mijn ding.

Toen ik midden twintig was, ontdekte ik het hardlopen. Ik vond het niet echt leuk, maar het gevoel ná het lopen, dat was heerlijk en dat motiveerde mij om te blijven rennen. Het gaf me een goed gevoel over mezelf en er was meer rust in mijn hoofd.

Van het hoofd naar het lijf

Vroeger zat ik vaak niet lekker in mijn vel. Als tiener niet, maar ook toen ik ouder werd niet. Ik had altijd moeite met balans vinden en balans houden. Ik ben erg gevoelig, zeer enthousiast, ben voor alles te vinden en holde mezelf dan ook makkelijk voorbij. 

De oplossing zocht ik in boeken, workshops, opleidingen, zelfstudie en persoonlijke ontwikkeling. Van reiki tot touch for Health, van Gabor Mathé tot Eckart Tolle, van psychologie en filosofie tot pedagogie. 

Totdat ik iets ontdekte dat mijn leven voorgoed veranderde: de weg naar balans gaat niet via het hoofd maar via je het lijf! Als ik minder in mijn hoofd wil zitten, moet ik wat meer in mijn lijf zien te komen. Bewegen in plaats van denken is de oplossing!

Vanaf het moment dat ik meer ging bewegen, kwam er eindelijk rust in mijn leven. En van daaruit voegde ik steeds meer lichaamsgerichte  activiteiten toe. Ik volgde opleidingen op het gebied van mindfulness, trauma, meditatie, ademhaling, tapping (EFT) en ik werd wandelcoach.

Wandelen

Wat is het toch dat me zo aanspreekt in wandelen? Is het de natuur, de eenvoud, de rust, het afzien, het monotone van de ene stap voor de andere?

Ik denk dat het alles samen is. Wandelen zorgt voor rust en ruimte in je hoofd. In 2022 liep ik mijn eerste camino, de Camino Frances. Een tocht van 800 kilometer van de Franse Pyreneeën naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella. 

Een tocht die mijn leven veranderde en mij deed besluiten om wandelcoach te worden.

HIER HOU IK VAN

Ik hou van het leven, van mijn gezin, van mijn vrienden, van flamenco dansen, van Zweden, van koffie drinken, van kletsen, van plannetjes bedenken, van dankbaar zijn, van vrijheid, van zonsondergangen, van stilte, van de natuur, van breien en haken, van mijn familie, van kinderen, van lekker eten, van camino's lopen, van eenvoud, van de liefde.

Wat ben ik niet

Ik ben geen arts of psycholoog. Ik zal je dan ook altijd, bij grotere psychische klachten doorverwijzen naar je huisarts om samen een goede route te kiezen.